858.283.4771
Pse duhet të na / Iain MacEwan, MD

Iain MacEwan, MD
Shef i Shërbimeve të Rrezatimit Pediatrik dhe Gastrointestinal

Ne jemi këtu për ju

Emërimi i librit

Dr. MacEwan trajton një shumëllojshmëri të gjerë të llojeve të kancerit në bashkëpunim me onkologët në UC San Diego dhe Rady Children's Hospital.  

Dr. MacEwan përfundoi trajnimin e tij në Qendrën Mjekësore Universitare Loma Linda, qendra e parë Proton me bazë në spital në Shtetet e Bashkuara. Gjatë dekadës së fundit, ai ka trajtuar mijëra pacientë, të rritur dhe pediatër. Interesat e tij kërkimore përfshijnë përdorimin e terapisë me proton në sëmundjet malinje pediatrike dhe gastrointestinale. Ai ka publikuar për sëmundje të ndryshme malinje pediatrike, duke përfshirë medulloblastomën dhe tumorin e Wilm. Më e rëndësishmja, ai publikoi mbi rolin e rrezatimit kraniospinal të protonit tek fëmijët me medulloblastoma për të reduktuar toksicitetet akute dhe afatgjata. Ai trajton gjithashtu pacientë të rritur me tumore malinje gastrointestinale, gjirit, mushkërive, pankreasit, gjinekologjisë, kokës dhe qafës, prostatës, sistemit nervor qendror (CNS) dhe tumore primare dhe metastatike të mëlçisë. Dr. MacEwan është krenar që trajton pacientët me kancer në UC San Diego, Rady Children's Hospital dhe California Protons, duke bashkëpunuar për të ofruar planet më të mira të mundshme të trajtimit për pacientët e tij. Hobet e tij përfshijnë kalimin e kohës me familjen e tij, surfimin, golfin dhe eksplorimin e vështirë për të arritur në vende në malet dhe shkretëtirën lokale.  

specialitet Gastrointestinal, mëlçi, pankreas, prostatë, pediatrik, mushkëri, gji, gjinekologjik, kokë dhe qafë, CNS
Degrees Universiteti i Kalifornisë, Shkolla e Mjekësisë në San Diego
stërvitje Universiteti Loma Linda, Rezidenca e Onkologjisë Rrezatuese