858.283.4771
Pse duhet të na / James Urbanic, MD

James Urbanic, MD
Drejtori Mjekësor, Programi i Terapisë Proton i UCSD

Ne jemi këtu për ju

Emërimi i librit

Dr Urbanic ka qenë Drejtori Mjekësor i UC San Diego në qendrën e protonit që nga viti i parë që qendra ishte operative. Ai ka qenë integral në zhvillimin e një Konsorciumi të Proton Terapisë në Universitetin e Kalifornisë për të ofruar kujdes protetik për pacientët nga të gjitha sistemet e kujdesit shëndetësor të UC.

Specializuar në një shumëllojshmëri të radioterapisë dhe teknikave radioterapeutike, Dr. Urbanic është me përvojë të madhe në hapësirën e terapisë protonike. Ai ka zhvilluar kurse akademike për të edukuar mjekë rezidentë dhe praktikues dhe ligjëron në Shkollën e Mjekësisë UCSD si anëtar i fakultetit në Departamentin e Mjekësisë Rrezatuese. Ai është një anëtar integral në grupe të shumta kërkimore kancerogjene në nivel kombëtar që zhvillojnë prova të mëdha klinike në kancerin e mushkërive, kancerin e gjirit dhe tumoret e trurit, dhe ka botuar gjerësisht në këto tema. Para UCSD, Dr Urbanic drejtoi programet e kancerit të mushkërive, kancerit të gjirit dhe rrezatimit të trupit në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Wake Forest. Para shkollës mjekësore, ai udhëtoi në botë si oficer i navigacionit dhe inxhinierisë në Marine Merchant US. Dr Urbanic është gjithashtu anëtar i Shoqatës Mjekësore Amerikane, Shoqërisë Amerikane për Onkologji Rrezatuese dhe Shoqërisë Amerikane të Onkologjisë Klinike.

specialitet Kraharori, gjoksi, neurologjik (përfshirë tumoret e bazës së kafkës), prostatën, kokën dhe qafën, Rrezatimi i përsëritur
Degrees Akademia e Tregtisë Detare e Shteteve të Bashkuara
Universiteti Mjekësor i Karolinës së Jugut, Kolegji i Mjekësisë
stërvitje Universiteti Wake Forest, Rezidenca e Onkologjisë Rrezatuese
Ertifikuar nga Bordi Amerikan i Radiologjisë, Onkologjia nga Rrezatimi