858.283.4771
Tiroide
Kancer

Terapia me protone për kancerin e tiroides


Luftoni kancerin e tiroides me precizion të ngjashëm me lazerin

Teknologjia e skanimit të rrezeve me lapsa të moduluar me intensitet të Protonit të Kalifornisë është një formë mjaft e saktë e trajtimit të rrezatimit të kancerit të tiroides që u mundëson mjekëve tanë që të selektojnë në mënyrë selektive tumoret e tiroides me rrezatim të dozës së lartë brenda kësaj zone të ndjeshme dhe të ndërlikuar.

Krahasuar me trajtimin më të vjetër të terapisë protonike për shpërndarjen e protonit për kancerin e tiroides, teknologjia jonë e skanimit të rrezeve të lapsave saktësisht jep trajtim rrezatimi për kancerin e tiroides brenda 2 milimetrave dhe me kujdesin maksimal. Ne mund të sulmojmë shtresat e tumorit sipas shtresave dhe të minimizojmë ekspozimin e dëmshëm ndaj indeve dhe organeve të shëndetshme përreth. Kjo është e rëndësishme për pacientët me kancer tiroide pasi ato zakonisht kërkojnë doza të mëdha rrezatimi. Rrezatimi në inde të shëndetshme rreth tumorit mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të folur, ngrënë, shijuar dhe gëlltitur, dhe gjithashtu mund të ndryshojë pamjen tuaj qoftë përkohësisht ose përgjithmonë. Ulja e toksicitetit të lidhur me rrezatimin gjithashtu rrit mundësinë e pacientëve të përfundojnë trajtimin me më pak ndërprerje ose vonesa.

Kancer i tiroideve
Detajet e trajtimit

Farë trajtojmë

 • Kanceri papilar i tiroides
 • Kanceri folikular tiroide
 • Kanceri medular i tiroides
 • Kanceri anaplastik i tiroides
 • Kanceri i përsëritur i tiroides

Çfarë bëjmë

 • Synoni vetëm tumorin
 • Mbroni ezofagun tuaj, kutinë e zërit, mushkëritë dhe palcën kurrizore
 • Ruani cilësinë tuaj të jetës gjatë trajtimit të kancerit të tiroides
 • Ulni efektet anësore të trajtimit, duke përfshirë aftësinë e dëmtuar për të folur, ngrënë, shijuar dhe gëlltitur
 • Ulni rrezikun e kancerit sekondar për shkak të rrezatimit

Përfitimet e terapisë me protone për kancerin e tiroides

 • Teknologjia jonë e skanimit të rrezeve me laps kontrollon saktësisht protonet për të vendosur majën e Braggut - pikën në të cilën ata depozitojnë energjinë e tyre maksimale - direkt në tumor. Kjo na lejon të trajtojmë forma më komplekse të tumorit dhe të ndryshojmë dozën brenda tumorit.
 • Terapia e përparuar protonike për kancerin e tiroides ju lejon mjekëve që në mënyrë më selektive të japin rrezatim me dozë të lartë në tumoret dhe indet kanceroze të tiroides, dhe të zvogëlojnë dozën në indet e shëndetshme përreth dhe organet kritike. Në disa raste, kjo është treguar për të dhënë nivele më të larta shërimi sesa trajtimi me rrezatim me rreze X edhe në disa nga situatat më sfiduese.
 • Terapia me rreze protoni depoziton energjinë maksimale drejtpërdrejt në tumor, e cila mund të zvogëlojë ekspozimin e rrezatimit në organe të ndjeshme dhe inde të shëndetshme në dhe rreth gojës, qafës dhe gjoksit.
 • Kursimi i indeve të shëndetshëm rreth tumorit të tiroides është jashtëzakonisht i rëndësishëm pasi dëmtimi i kësaj zone mund të ketë efekte anësore të konsiderueshme, siç është një dëmtim i përkohshëm ose i përhershëm i aftësisë suaj për të folur, ngrënë, shijuar dhe gëlltitur.
 • Për dallim nga teknologjia më e vjetër, plani i trajtimit të protonit të trajtimit të kancerit të tiroides mund të ngarkohet në kompjuter dhe të përfundojë brenda disa minutash. Trajtimet janë gjithashtu joinvazive dhe të përshtatshme në mënyrë që pacientët të rikthehen më shpejt në aktivitetet e tyre të përditshme.

A është terapia me protone për tiroide
Kanceri drejt për ju?

 

Në varësi të fazës së kancerit të tiroides, trajtime të kombinuara të operacionit, terapi jodike radioaktive, kimioterapi dhe rrezatim mund të jenë të nevojshme për disa tumore tiroide. Opsionet e trajtimit të kancerit tiroide preken gjithashtu nga lloji i kancerit të tiroides, mosha, shëndeti i përgjithshëm dhe preferencat personale.

Trajtimi për recidiv
Kancer i tiroideve

Terapia me protone është shpesh mënyra më e mirë për të trajtuar tumore të përsëritura në zonat që më parë janë trajtuar me terapi rrezatimi.

Trajtimi i zonave të rrezatuara më parë mund të jetë sfiduese. Indet e shëndetshme rreth tumorit përsëritës nuk e harrojnë plotësisht dozën e mëparshme të rrezatimit, dhe çdo dozë e shtuar vazhdon të rrisë rrezikun e dëmtimit të indeve normale. Terapia me rreze protoni mund të lejojë mjekët që të përqendrojnë më mirë dozën në objektiv dhe ta kufizojnë diku tjetër, duke lejuar ri-trajtim me rrezatim te pacientët e zgjedhur.


Terapia Proton për Rezultatet e Mjekimit të Kancerit Thyriod & Efektet Afatgjata

Trajtimi i terapisë me protone në Qendrën e Terapisë së Kancerit në California Protons në San Diego mund të ofrojë rezultate të ngjashme me rrezatimin standard me rreze X, ndërsa zvogëlon efektet anësore afatgjata dhe potencialisht kërcënuese për jetën, siç janë aftësia e dëmtuar për të folur, ngrënë, shijuar dhe gëlltitur për shkak të dëmtimi i rrezatimit në kokë, qafë dhe fyt. Mund të ulë gjithashtu shanset për kancere sekondare më vonë në jetë për shkak të zvogëlimit të ekspozimit të rrezatimit në indet dhe organet tuaja të shëndetshme përreth.

Sidoqoftë, të gjitha trajtimet e kancerit kanë avantazhe dhe disavantazhe. Sigurohuni që të diskutoni të gjitha rreziqet e mundshme, si dhe opsionet e trajtimit, me onkologun tuaj.

Rreth Proton Terapisë

Opsionet e mbulimit